Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van. Holnap Nóra, Lili napja lesz.
Archív programok 2017-2018. év

2019. év


"Aki a dicsőség útjára téved, nem ismeri a félelmet!"

címmel Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi

versvándor tartott nálunk rendhagyó történelem órát február 12-én.
 Tompai lány a legjobbak között

 

12 könyv, ami biztosan a kedvenced lesz! – ezzel a címmel hirdetett pályázatot a kecskeméti Katona József Könyvtár tavaly októberben. Az olvasó- és rajzpályázatra olyan gyermekek jelentkezhettek, akik az adott 12 könyv közül egyet elolvastak és ahhoz kapcsolódóan hoztak létre egy illusztrációt. Az eredményhirdetés megtörtént, a legjobb rajzolók művei pedig bekerültek a megyei könyvtár által kibocsátott idei Mesenaptárba.

„Rengeteg szép illusztráció készült, nagyon ügyesek voltak a gyerekek, számos eredeti (nem a könyvek illusztrálását másoló) kép született. 25 településről összesen 178 pályázat érkezett be hozzánk, amelyből végül kiválasztottunk 12 nyertes művet.” – írta nekünk Lukács Anikó, a kecskeméti Katona József Könyvtár munkatársa.

Idén egy tompai kislány alkotását is beválogatták a legjobbak közé. Savanya Szintia 5. osztályos tanuló Víg Balázs Todó kitálal a suliról című könyvét választotta, rajza a naptár novemberi oldalán található meg.

Gratulálunk neki és nagyon örülünk a sikerének! Valamint szeretnénk megköszönni a többi tompai gyermeknek a lelkes munkát, ők is nagyszerűen teljesítettek!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. év

 

 

 

 

 

 

 

 


A magyar népmese napja alkalmából állítottuk össze az alábbi linken található totót, amelynek sorsolásán részt vehet bárki, aki a feladatlapot helyesen kitölti, és szeptember 29-ig beküldi nekünk.

A helyes megfejtők között könyvnyereményt sorsolunk ki.


https://docs.google.com/forms/d/1NFmNwNLIjf4emy84yRkOBDyxqvq-AIIVo1NkHhJoC1I/edit?fbclid=IwAR1Kza2vYw3kZy68zdzU24kNv-vRur5rKRxhPAaBvy8nY4Q2cPKzvT5SR3Y  

 2018. június 26.

 

Nyári foglalkoztató füzeteinket és könyvajánlóinkat keresd a könyvtárban!

Szórakoztató időtöltést ad gyerekeknek az unalmasabb nyári órákban.
Szép nyarat és kellemes nyári napsütést mindenkinek!
2018. június 12.
2018. május 15.
2018. április 10. 

Csatlakozz te is!

Regisztrálj - posztolj - fotózd le - töltsd fel. Ötleteket meríthetsz az esemény honlapjáról.
posztoljverset.hu

Mi ez az egész?

A Posztolj verset az utcára!- megmozdulás egy világraszóló költészeti akció a magyar költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én. Legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Lepjük meg egymást és magunkat valami igazán értékessel: a kedvenc verseinkkel.

A versposztolás egy olyan rendhagyó ünneplés, ami végre összeköt minket. Minden résztvevő egy kicsit hozzátesz a nagy ünnephez, éljen bárhol a világon.

Az elmúlt években a világ több mint 20 országában élő magyarok posztoltak verset több száz helyszínen, elképesztő kreativitással. Csatlakozz az eseményhez a Facebookon! Legyen idén is a legmenőbb ünnep a magyar költészet napja.


2018. március 16.
2018. január 26.

2017. év


2017. szeptember 19. 


2017. szeptember 13.
2017. augusztus 17.
2017. április 21.

 

 


2017. március 30.

 


2017. március 29.


Legérdekesebb múzeumok a nagyvilágból


Teljesen szubjektív összeállítás arról, hogy mi is az, ami érdekessé tesz egy múzeumot. Lehet nagy és régi, lehet kicsi és teljesen új, bizarr, egyszerű, családi és sorolhatnánk annak lehetőségeit, hogy milyen szempontok alapján állítsuk össze saját listánkat. Az internet kapuja tárva-nyitva áll előttünk, nekünk csak be kell lépni rajta és megkeresni, mi az, ami számunkra a legérdekesebb vagy mi az, amiről információt szeretnénk.


Magyarországon is található olyan múzeum, ami igen érdekes. Nem tartozik az átlagember érdeklődési körébe, de mindenképp megemlítenénk a különlegessége miatt. Ez a szegedi Anatómia Múzeum. A Múzeum tudományos célra jött létre, de akiket érdekel az emberi test felépítése, azoknak mindenképp megér egy látogatást.


Megtalálható a világban, pontosabban Dél- Koreában az Optikai Illúziók Múzeuma. Ha valaki arra jár, mindenképp keresse fel, hiszen itt tényleg alig hisz majd a szemének.


Van a világon egy múzeum, amit bizony nem lehet szárazon megúszni, sőt itt illik úszni tudni és persze búvárkodni is, mert ez a múzeum bizony a víz alatt van. Jason de Taylor a víz alá álmodta meg kiállítótermét, hisz a szobrászkodás mellett búvárkodik is.


Banker_Mexico_clean_right_Jason deCaires Taylor_Sculpture

 

Budapesten a Csokoládé Múzeumban különleges tárlatvezetésben lehet részünk. A kiállított tárgyakat körbejárva finom csokoládékat kóstolhatunk közben.


Olyan múzeum is létezik, ahol a látogatók maguk is a kiállított művek részei lehetnek, így lesz teljes a mű. A Quenzon City interaktív múzeumról itt olvashatunk bővebben.


http://www.erdekesvilag.hu/kepek/3D-muzeum/muzeum-2.jpg


Múzeumokat bemutató sorozatunk végére értünk. Remélem kedves olvasóink kedvet kaptak ahhoz, hogy megalkossák saját múzeumgyűjteményüket. Ha információra, segítségre van szükségük, bátran keressenek minket a könyvtárban nyitvatartási időben. Mindenkit szeretettel várunk!Szolgáltatásaink
Rendezvényeink
Intézményünkről
Katalógus
Galéria
Linkgyűjtemény
Vendégkönyv
Elérhetőségeink
©2010 Művelődési Ház és Könyvtár TompaAz oldalt készítette: Connextion Kft.
Készült az Európai Unió támogatásával a
TIOP - 1.2.3/08/01 pályázat keretén belül www.nfu.hu
Jellemző kulcsszavak:
képtár, képek, tompa, tompai, könyv, könyvtár, olvas, olvasás, olvasmány, újság, folyóirat, regény, kölcsönzés, internet, másolás, fénymásolás, múzeum, kiállítás, helytörténet, rendezvények, programok, katalógus, galéria, vendégkönyv, cím, elérhetőség, művelődési központ
websas.hu