Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van. Holnap Nóra, Lili napja lesz.
Történetünk

 

 

A könyvtár története 

 

A könyvtár 1950-ben a Bajai Körzeti Könyvtár letéti könyvtáraként kezdte működését. 1955-ben új helyiséget kapott a népkönyvtár is. A település saját erőből, a kitűzött feladatoknak megfelelő berendezést vásárolt a könyvkölcsönző részére. 1963-tól függetlenített könyvtárossal működött.

1966 elején bár volt kulturális élet a településen, de az akkori kultúrház állaga veszélyeztette a további szervezést. Emiatt a falu vezetősége egy olyan épületet keresett, melybe – ha ideiglenesen is – beköltözhetne a kultúrotthon a könyvtárral együtt.

Erre a célra a volt laktanya épülete látszott a legalkalmasabbnak. Így tárgyalásokat kezdtek a BM Határőrséggel, kiknek képviselőivel a nyár folyamán sikerült megegyezni, és a település ideiglenesen megkapta az épületet, így 1966 augusztusában új helyére került a kultúrterem, a klubszoba és a községi könyvtár.

1969-től tovább folytak tárgyalások az épület felújítására, melynek eredményeként 1973. december 28-án átadták a felújított és kibővített épületet.

Az intézmény utcafronti részének további korszerűsítését 1999. októberében kezdték és 2000. áprilisában fejezték be, mely során a könyvtár az épület másik részében kapott helyet, nagyobb férőhellyel, az állományegységek célszerűbb és hatékonyabb elhelyezésének biztosításával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szolgáltatásaink
Rendezvényeink
Intézményünkről
Katalógus
Galéria
Linkgyűjtemény
Vendégkönyv
Elérhetőségeink
©2010 Művelődési Ház és Könyvtár TompaAz oldalt készítette: Connextion Kft.
Készült az Európai Unió támogatásával a
TIOP - 1.2.3/08/01 pályázat keretén belül www.nfu.hu
Jellemző kulcsszavak:
képtár, képek, tompa, tompai, könyv, könyvtár, olvas, olvasás, olvasmány, újság, folyóirat, regény, kölcsönzés, internet, másolás, fénymásolás, múzeum, kiállítás, helytörténet, rendezvények, programok, katalógus, galéria, vendégkönyv, cím, elérhetőség, művelődési központ
websas.hu